woensdag 2 augustus 2023

Terug naar de bergen van Sierra Mariola (Deel 1, Spanje)

Vandaag gaan we terug de bergen in, en we kijken er enorm naar uit. Niet zo heel raar na onze laatste ervaring. En dus rijden we richting de camping, naar ons eerste veldje. Tenminste dat dachten we! Want het bleek dat we via een andere weg gestuurd waren. En zo kwamen we uit bij het veld bij de camping, maar sommige dingen moeten zijn zoals ze zijn. 

Me vader ziet meteen een Koningspage vliegen, en gaat er achteraan voor een foto. Ik sta wat verder op te kijken naar me vader en om me heen. Waar ik ook kijk vliegen de Koningspage om je oren. Er zaten er zeker meer dan 20 stuks! Het duurde dan ook niet lang voordat ik tegen me pa zij "Het wemelt hier van de koningspage". Ik dacht dat hij alleen die ene gezien had. We lopen even kort rond, maar besluiten al snel toch eerst naar het andere veld te gaan, en later hier terug te keren. 

Aangekomen bij het andere veld, viel het enorm tegen. De rollen leken vandaag omgekeerd! Nu was het hier rustig, en bij de camping beter. Toch besluiten we even te blijven, en kijken wat we hier zien. Dan valt mijn oog op een Keizersmantel, en roep naar Ron dat hier zijn favoriete vlinder zit. Hij komt aangelopen, als ik zie dat het helemaal geen keizersmantel is! Ik herken hem ineens uit de boeken, dit is een Kardinaalsmantel!

Dan loop ik door naar een struik waar veel blauwtjes op te vinden zijn. Hier zie ik vooral het Adonisblauwtje weer, en een Klein Tijgerblauwtje. Dan zie ik twee gele vlinders rond om elkaar heen vliegen, als ze kort er na besluiten door te vliegen. Het is dan pas dat ik in de gaten krijg dat een van de twee een Cleopatra vlinder is! Ik probeer hem vliegend op foto te krijgen, en hij staat er herkenbaar op, maar daar is helaas alles mee gezegd. 

Het is snik heet op dit veld, en op het andere veld was het zoveel beter. En dus besluiten we vandaag onze uurtjes op de camping door te brengen. Nou ja, een veld vlak bij. Als we daar aangekomen zijn, valt mijn vader zijn oog op een enorm blauwtje, en ik bedoel echt groot! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n groot blauwtje zag. Als het vliegt zou je het verwarren met een witje, maar als hij zat was het een blauwtje. Hij leek enorm op een Bleekblauwtje, maar die ken ik echt zo niet! Het blijkt te gaan om het Kwarts Blauwtje, wow! Gave waarneming! En weer een nieuw soort er bij voor vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...