woensdag 2 augustus 2023

Terug naar de bergen van Sierra Mariola (Deel 2, Spanje)

Nog steeds op het veld van de Camping, besluit ik helemaal naar achter in het grote veld te lopen. Daar ligt een pad, en je weet nooit wat je daar weer ziet. Dat dit een wijze keuze was, bleek iets later. 

In het veld zie ik iets wits op een stengel zitten, wat geen witje was. Ik ga dichterbij kijken als ik zie dat het een Parelmoervlinder betreft. De stengel gaat als een malle op en neer door de wind, maar ik geef niet op. Ik moet deze redelijk op de foto zien te krijgen, want als de wind gedaan is, ben ik er van overtuigt dat deze weer snel verder vliegt. Dat laatste klopte ook wel, naar een paar foto's was hij weer gevlogen. Maar ik heb hem! Het is de Knoopkruitparelmoervlinder, wow gaaf! 

Het gaat lekker vandaar met de soorten, eigenlijk beter zelfs nog als de eerste keer. Het veld zit zo bommetje vol! Maar ik betaal er ook een prijs voor, ik zit onder te stekers van alle planten en bloemen. Ach weet je, dat is later vandaag zo over! 

Ik let tijdens het vlinderen zo goed als ik kan op, op zoek naar blauwtjes die anders lijken. Dan kom ik er een tegen, die op eerste oog anders oogt. En dat klopt! Thuis blijkt het te gaan om een Espacetteblauwtje. De nieuwe soorten houden maar niet op vandaag!

Lang niet alle vlinders krijg ik er perfect op, het is werkelijk snik heet in het veld, en ik wissel af van de zon naar de schaduw. Ik moet regelmatig afkoelen om maar geen zonnesteek op te lopen. 

En zo zie ik een donkere vlinder vliegen in de schaduw. Ik dacht eerst dat het weer om een Heivlinder zou gaan, maar deze had een witte band. Ik krijg hem moeilijk te pakken, en hij is snel weer weg. Maar het zou gaan om een Boswachter. Helaas kan ik niet zeggen welke, daar is veel meer onderzoek voor nodig. Maar hoe dan ook een zeer gave waarneming! 

De meetste soorten aan blauwtjes moet ik nog uitzoeken, en daar kom ik dan ook later op terug als ik terugblik op een geweldige vakantie. Maar dat het vandaag een geslaagde dag was, dat staat vast! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...