donderdag 10 augustus 2023

Terugblikken op twee weken Spanje (Costa Blanca)

Wat is het zuiden van Spanje toch mooi, en wat heb ik genoten van twee prachtige weken op en in de omgeving van La Mata. Wat ik in deze twee weken gezien heb in Spanje aan vlinders en andere prachtige dieren, had ik vooraf nooit durven te dromen. Het mooiste vond ik nog wel dat ik dit mijn vader heb mogen laten mee maken, en nog leuker hem te hebben mogen zien genieten.

We hebben veel soorten vlinders gezien, echt zo veel meer dan ik had durven te dromen. Soorten die we zagen waren als volgt. Kustdikkopje, Kolibrievlinder, Spaanse Koningspage, Kaasjeskruiddikkopje, Klein Koolwitje, Resedawitje, Geraniumblauwtje, Klein Tijgerblauwtje, Tijgerblauwtje, Kleine Heidevlinder, Oranje Luzernevlinder, Mediterraan Icarusblauwtje, Adonisblauwtje, Kleine Vuurvlinder, Zuidelijke Luzernevlinder, Spaanse Eikenpage, Moors Bruin Blauwtje, Spaans Dambordje, Bruin Dikkopje, Bleek Hooibeestje, Klein Brandkruiddikkopje, Argusvlinder, Distelvlinder, Oranje Zandoogje, Kardinaalsmantel, Cleopatra, Boswitje Spec., Icarusblauwtje, Esparcetteblauwtje, Kwartsblauwtje, Kalkgraslanddikkopje, Knoopkruidparelmoervlinder, Dambordje, Aambeeldspikkeldikkopje, Boswachter, Koninginnenpage, Amethistblauwtje. 

In totaal zagen we 37 vlinder soorten waarvan 23 nieuw voor mij. Dat is echt onwijs veel, en had ik echt totaal niet verwacht. Ik heb enorm veel genoten van deze vakantie, nu is het weer even een jaartje wachten tot de volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...