zaterdag 29 juli 2023

De bergen Sierra Mariola (Deel 2, Spanje)

Als we zijn aangekomen bij de camping, gaan we eerst wat drinken. Wel hadden we al een groot veld gezien, waar ook van alles rond vloog. Dus gaan we meteen na het drinken hier heen. Dit ligt op loop afstand van het Restaurant waar we wat gedronken hebben. 

Mijn vader blijft in de auto om wat te rusten, als ik alleen het veld in ga, Weer zie ik Luzernevlinders vliegen. Luzernevlinders zie je hier meer dan witjes, hier zijn de rollen echt omgedraait! Je ziet hier zelfs meer Luzernevlinders vliegen, als witjes in Nederland. 

Ook zitten er hier veel Kleine Tijgerblauwtjes in het veld. Ze zijn druk, maar het lukt me om er een paar te fotograferen. Toch bleef de eerste foto van vandaag het beste, dus laat ik deze gebruiken! 

Een stukje verderop tref ik weer wat Kleine Heivlinders aan op een boom, en zie ik ook een Spaans Dambordje vliegen! Weer een nieuw soort voor vandaag, en ook een waar ik al op hoopte.


In de schaduw tref ik nu meer vlinders aan als in de zon. We grappen er om dat zelfs de vlinders siesta houden, en het warm lijken te hebben. In de schaduw tref ik ook nog een Bruin Dikkopje aan en zie ik een oranje zandoogje of iets vliegen wat me te snel af is. 

Na het veld besluiten we terug te keren naar het ene veld waar we het langst gebleven zijn. Hier was het extreem goed te noemen, dus bestreden we daar onze laatste uurtje voor we terug naar huis keren. Onderweg stoppen we nog bij een paar veldjes, maar zien eigenlijk niet veel. Wel zien we onderweg enkele Koningspage's vliegen. 

Dan stoppen we nog een keer bij een veld, wat op eerste oog niks lijkt. Voor ik weer in stap, stapt mijn vader nog even uit als hij iets ziet vliegen. 

Ik ga snel op mijn vader af, een Bleek Hooibeestje! De mooiste waarneming van vandaag, wat een prachtige vlinder! 

Samen nemen we onze tijd, en dan zie ik kort er na ook nog een dikkopje. Dit blijkt te gaan om een Kaasjeskruiddikkopje. 

Hierna rijden we verder naar het veld waar we het meeste hadden waargenomen, en wat voor ons ook het leukste was. 

Ondertussen hebben we ook al vast besloten voor we naar huis gaan, nog een dag terug te keren in de bergen. Niemand van ons had verwacht dat het zo goed was.


2 opmerkingen:

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to ea...