zondag 30 juli 2023

Rondje vlinders (La Mata, Spanje)

Vandaag doen we het rustig aan, en hebben we pas vanavond wat op de planning staan. Dus ga ik een rondje doen in de straat, op zoek naar vlinders. Het is snik heet vandaag met 32 graden. Dus als ik niet veel zie, ben ik altijd weer zo thuis.

Ik start vandaag niet aan de kant van het zwembad, maar richting de weg. Hier start het al goed met een Groot Kustdikkopje en een Kaasjeskruiddikkopje. 

Daarna loop ik richting het zwembad, en daar zie ik op Lantana een Klein Tijgerblauwtje vliegen.Even denk ik er zelfs twee te zien, maar niet met zekerheid. Ik fotografeer ze, maar hij is druk. 

Dan loop ik verder richting het einde van de straat als ik een Koningspage zie. Deze is super vers, zo vers dat hij zelfs nog prachtige witte staartjes heeft. Hij zit wat lastig in de tuin, maar ik doe mijn best hem zo goed mogelijk te krijgen. 

Na wat foto's van de Koningspage, loop ik terug richting het zwembad. Hier zie ik wat wits vliegen als ik nog wat foto's probeer te maken van het Kleine Tijgerblauwtje. Het is een Resadawitje, en ook deze is super vers. 

Terwijl ik deze sta te fotograferen, komt er ook nog een Oranje Luzerne vlinder voorbij, en zie ik iets later nog een Klein Tijgerblauwtje vliegen een stuk verder op. Niet eerder zag ik zoveel vlinders op dit korte stuk. 

Kort er na, en na wat afkoeling wil ik het zelfde rondje nog eens lopen. Ik zie nog steeds het Kleine Tijgerblauwtje bij het zwembad, en in de verte een witje vliegen. Maar daar hield het dan ook meteen weer bij op.

Mijn vader zelf had vandaag weer het Geraniumblauwtje, Tijgerblauwtje en de Koningspage gezien. Maar het Geranium blauwtje is hem nog steeds niet gelukt. Gelukkig voor hem zitten we hier tot en met zaterdag, dus hij heeft nog even de tijd. Morgen zitten we weer met onze ogen op de Lantana gericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...