zondag 30 juli 2023

Flamingo's spotten (De Santa Pola, Spanje)

Gisteren zagen we tijdens onze rit naar de bergen, tot onze grote verbazing enorm veel Flamingo's zitten op een zout meer. Dit was niet eens ver weg van waar we zaten, en daarom besluiten we vandaag terug te keren voor foto's. Vandaag gaan we Flamingo's spotten, en moeilijk word dit niet!

Tijdens de heen weg rijden we er langs, en doe ik mijn raam al vast open voor de eerste foto's al rijdend. Hier kan je niet stoppen, maar aan de andere kant van de weg is hier wel een mogelijkheid toe. Dus rijden we de weg af om vervolgens om te keren. 

Tijdens de rit genieten we allemaal zichtbaar van wat we zien. Wat zijn het er veel, en soms met hele grote groepen bij elkaar!

Toch viel de eerste stop erg tegen, precies daar was helemaal niks te zien. Het was echter hopen dat er bij de volgende stop wel wat zichtbaar zou zijn. Finger crossed, want we willen ze allemaal graag op de foto. 

Bij de tweede stop kwam er eerst een Zwarte Ibis over. Mijn vader wijst er mij op om er snel een foto van te maken. Dat liet ik me dan ook geen twee keer zeggen, en ik spring zo snel ik kan de auto uit. Terwijl de Zwarte Ibis over vliegt, probeer ik hem zo goed en snel mogelijk op de foto te krijgen. Het duurt dan ook niet lang, of we zien er meer naar de overkant vliegen.

Dan zien we Flamingo's vliegen, en ik ga meteen aan de slag om er een goed op de foto te krijgen. Soms kwamen ze dichtbij, om zo naar de overkant van de weg te vliegen. Het blijven prachtige vogels in alle opzichten! 

Terwijl ik de vogel na kijk, zie ik aan de overkant van de weg een hele grote groep zitten. Ik probeer de beste plek te vinden, om ze goed op de foto te krijgen. Het is wat lastig omdat er steeds auto's voor je lens rijden. 

Tijdens het zoeken naar de beste plek en hoogte, zie ik door me lens al dat er een hele groep Zwarte Ibis bij zit aan de rechter kant, blijkbaar vinden deze soorten het leuk om samen te zitten. Ik maak meerdere foto's, en ik geniet zichtbaar. 

Dan komt er nog een groepje vogels over gevlogen, dit blijkt de Kluut te zijn. Leuk, ze zitten hier dus ook! Al heb ik ze niet op het water gevonden. Ook vliegt de Zwarte Stern rond, tenminste dat beweerd mijn vader. Ik zelf ben niet erg thuis in de vogels, dus geloof hem op zijn woord. 

Van alle kanten worden er foto's gemaakt door ons allemaal. Zelfs mijn dochter heeft geprobeerd haar favo dier vast te leggen op foto met haar Ipad. Later deze dag vond ik een Flamingo knuffel in de winkel met La Mata op zijn poot. Deze heb ik haar gegeven als herinnering van haar eerste vakantie naar Spanje, in La Mata op de dag dat ze haar favoriete dier in het wild zag. 

Een klein uitstapje, maar wat gaaf! Dit was een leuk gebied. Op een foto heb ik de moeite genomen ze te tellen, en daar zat ik dik over de 100 heen. En er zaten er nog veel meer door het hele gebied heen. Als ik een voorzichtige schatting mag maken, dan zitten er zeker 500, als niet 1000 zelfs. Een prachtige ervaring rijker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...