maandag 14 augustus 2023

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to earth. Toch kennen wij ook hele mooie soorten vlinders, en vandaag bewijst dat maar weer. 

Vandaag trek ik er op uit naar Vranks. Het word deze week erg heet, en zo ook vandaag. Dus nog voor het de 28 graden aan tikt, ga ik met een 25 graden nog snel even het veld in. Toch vallen de aantallen hier erg tegen, en is het zeer rustig te noemen. Ik denk dat het vooral afwachten word of er nog een generatie volgt de komende weken.

Onderweg zie ik een Koolwitje in de verte gaan, en in het veld tref ik een bruin zandoogje aan. Op het moment dat ik het op wilde geven, zie ik een Blauwtje vliegen. Meteen wist ik wat mijn kansen waren, en mijn vermoedens klopte. Het betrof een Staartblauwtje! 

Het staartblauwtje betrof een vrouwtje, die druk in de weer was haar eitjes af te zetten. Iets later zie ik er nog een rond vliegen, maar besluit al snel dat het genoeg is voor vandaag. Ik ben toch al eventjes aan het rond lopen geweest, en voel de hitte in het veld toe nemen. Toch weer een leuke waarneming, een waarneming die ik voor dit jaar nog miste hier.Vlinderen in Limburg en Duitsland blijft leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...