vrijdag 7 juli 2023

Nog een rondje Vranks (Heerlen, Limburg)

Het is vandaag met 27 graden warm, en dus weet ik dat het heet zal zijn in het veld. Maar vranks ligt dicht bij huis, en dus houd niks me tegen vandaag. Met een fles water incl wat ijs kontjes in de fles, ben ik voorzien van extra koud drinken. Ik start vandaag bij de flat aan een vlinderstruik, en tref hier een Klein Koolwitje aan en een Dagpauwoog. De eerste waarnemingen zijn gedaan, en ik loop door richting het park. 

In het eerste veld tref ik niet veel bijzonders aan dan wat bruine zandoogjes en een Kleine Vuurvlinder, dus loop ik door. Vandaag start ik op het grote veld, wat boven op een flinke heuvel ligt. Hier ligt een prachtig veld met wildbloei, en dus ben ik benieuwt wat er vandaag weer rond vliegt. 

Het eerste wat ik zie zijn wederom veel zandoogjes. Oppassen is het wel, want ik weet dat er ook Koevinkjes in het gebied zitten. Al snel zie ik een Koninginnenpage over het veld gaan. Vast leggen lukt me niet, hij is razend snel in zijn vlucht. 

Ook tref ik hier een Distelvlinder aan, een Dagpauwoog en een Kleine Parelmoervlinder op Akkerdistel. Hij laat zich goed fotograferen, het is een kleiner exemplaar dan wat ik gewent ben. Ik zie ook wat blauwtjes vliegen, maar ze zijn hyper actief hier. Ik weet dat hier ook het Staartblauwtje zit, maar na een poosje geef ik het op. Ze zijn simpel weg te druk om te determineren vandaag. 

Ik besluit door te lopen naar het andere veldje waar ook Wilde Marjolein te vinden is. Hier tref ik twee Citroenvlinders aan, en een Oranje Zandoogje. Ook zitten er weer meerdere dikkopjes op de bloemen, en een enkele Bruine Blauwtjes. 

Ik besluit even een pauze te nemen op een bankje, het is snik heet, dus tijd voor wat verkoelend drinken. Dan zie ik weer een Koninginnenpage vliegen. Dit keer is het me wel geluk hem op de foto te krijgen, maar niet mooi genoeg voor hier. Of het om de zelfde gaat als eerder, geen idee. 

Ik loop van veld naar veld op zoek naar andere waarnemingen, maar veel nieuws zie ik niet op een Gehakkelde Aurelia en een Atalanta na. Ook zie ik nog een klein blauwtje bij de bomen vliegen, het oogt niet wit aan, dus mogelijk een eikenpage. Zeker ook omdat het Eik is waar deze rond om heen vloog. 

Na een stevige wandeling heuvel op en af tussen twee veldjes, besluit ik het laatste veld te bezoeken om hierna naar huis te keren. Het is snik heet in de velden, en ik wil de koelte opzoeken thuis. In het laatste veld tref ik nog meer zandoogjes aan, Dikkopjes en ook een Koevinkje. Ik keer tevreden richting huis, het is weer mooi geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...