maandag 3 juli 2023

Weer naar Vranks (Heerlen, Limburg)

Vandaag besluit ik weer een bezoekje te brengen aan het gebied Vranks. Dit keer neem ik voor de gezelligheid mijn dochter mee, maar of dit nou zo'n goed idee was..

Bij het eerste veldje aangekomen zien we meteen de eerste vlinders alweer vliegen. Zo zien we bruine zandoogjes, verschillende bruine Blauwtjes en dikkopjes. Ook hier blijkt het weer te gaan om het Geelsprietdikkopje, er lijken er hier toch behoorlijk wat rond te vliegen. 

Vervolgens loop ik richting Wilde Marjolein, een bloemen kruid wat zeer geliefd is onder vele vlinders. Hier zitten altijd wel Blauwtjes, Dikkopjes, zandoogjes en dit keer dus ook meerdere Kleine parelmoervlinders en nog een dagpauwoog. Als ik achter me kijk zie ik ook nog een koevinkje voorbij komen, en iets later zie ik nog een Boomblauwtje vliegen langs de boomrand. 

Na een poosje in het eerste veld te hebben begeven, besluiten we samen naar het tweede veld te lopen. We lopen rustig het veld op, als ik een vlinder in het gras zie zitten met open Vleugels. Mijn dochter komt vervolgens iets dichter bij en ziet hem niet, waarop de vlinder op vliegt en mijn dochter gillend om haar heen begint te slaan. De vlinder schrikt zo hard van het gezwaai, dat het niet zomaar weg vliegt, maar meteen ook zo ver het kan! Ik kijk mijn dochter aan, en mijn dochter kijkt mij aan als ze ziet wat er nou weg vloog. Oops.. dat was dus de Koninginnenpage! En dan komt er na wat stilte heel zielig "Sorry mama.. ". Ach ja meisje, die dingen gebeuren.

Vanuit dat veld lopen we weer langzaam aan terug naar het eerste veld, en dan richting huis. Ondanks dat ik de Koninginnenpage gemist had, was het wel super gezellig met mijn meisje. Die koninginnenpage komt wel weer. We hadden leuke waarnemingen, het totaal plaatje was als volgt.

Koninginnenpage, Bruin zandoogje, Koevinkje, Bruin Blauwtje, Boomblauwtje, Kleine Parelmoervlinder, Dagpauwoog, Atalanta, Kleine Vuurvlinder, Geelsprietdikkopje en een Klein Koolwitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...