dinsdag 18 juli 2023

Nog even snel een verlopig laatste rondje Vranks

Vandaag doe ik nog een rondje Vranks, want vanaf volgende week zijn wij op vakantie. En dus trek ik er samen met mijn dochter er nog snel even op uit. We starten buiten bij de vlinderstruik als we de deur uit lopen. Hier vinden we een Distelvlinder, en een stukje verder op zien we een Boomblauwtje vliegen. Onderweg pest ik mijn dochter nog even wat na, dat ze op moet passen dat ze geen Koninginnenpages verjaagt. "ha! ha! ha! erg grappig hoor mama..". 

Vandaag lopen we de route andersom, en treffen al snel een Bont Zandoogje aan op de pad. Eenmaal boven aan de heuvel, treffen we vele opvliegende vlinders aan op Wilde Marjolein. We zien Oranje Zandoogjes, Bruine zandoogjes, Dikkopjes en een Blauwtje wat mij te snel af is. 

Ik besluit met mijn dochter door te lopen naar mijn meest favorieten veld, zodat zij lekker op het bankje kan "chillen", zoals zij dat dan noemt. Op de grote struik Wilde Marjolein tref ik vandaag niet veel bijzonders aan als wat bruine Zandoogjes en een Boomblauwtje. Ik besluit mijn aandacht dan ook wat meer te vestigen op het veld, en daar tref ik een Geelsprietdikkopje aan, die druk bezig is eitjes af te zetten. Leuk! die heb ik zo nog nooit waargenomen, laat staan gefotografeerd. 

kort er na besluit ik samen met Deveny richting het grote veld te lopen op de heuvel, dan hebben we dat al vast gehad. Hier is het zo ongeveer volledig uitgebloeit, en behalve Bruine Zandoogjes zat er verder weinig op eerste gezicht. Wel zie ik enkele Blauwtjes. En al zijn sommige me te snel af, een er van blijkt een Icarusblauwtje te zijn. 

Na wat tegenvallende cijfers op het grote veld, besluiten we terug te lopen naar het veld waar we zojuist vandaan kwamen. Deveny gaat weer lekker "chillen" op haar bankje, en ik duik het veld weer in. Nu zie ik wat blauwtjes vliegen, het zijn Bruine Blauwtjes en het Icarusblauwtje die ik zojuist over het hoofd gezien heb. Ik probeer een leuke foto te maken, maar ze zijn actief vandaag. Toch slaag ik er in om een paar mooie foto's te maken, en loop tevreden terug naar de grote Wilde Marjolein struik. 

Op de grote struik zit nu ook een Koevinkje, een van mijn favorieten onder de zandoogjes. Het is en blijft zo leuk om hier soorten te zien, die ik in Dongen normaal gezien nooit tegen kwam. Waar ik in dongen een half uur op een Gehakkelde Aurelia stond te fotograferen, weet ik hier soms niet waar ik moet beginnen. een ding is zeker, ik verveel me hier in het veld nooit! 

Dan zie ik nog een Atalanta vliegen en kort er na ziet Deveny een Citroenvlinder. Daarna besluiten we samen dat we richting huis keren, en komen onderweg nog een laatste Scheefbloemwitje tegen. 

Vanaf morgen staat alles in teken van koffers pakken, en de laatste voorbereidingen voor twee weken Spanje. Daar zullen we zitten in het plaatsje La Mata met uitzicht op het water Laguna Salada de la Mata, en pal achter ons op loopafstand de zee! De komende weken zullen de blogs dan ook niet alleen in teken staan van vlinders, maar ook vogels en andere dingen die we tijdens onze vakantie zullen waarnemen. Dat is tenminste als we leuke waarnemingen zien! Stay Tunned for more.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...