zondag 23 juli 2023

Een goede start La Mata (Spanje)

Gisteren zijn we laat aangekomen in La Mata (Spanje) waar we de komende twee weken op vakantie zullen zijn. Helaas was het al donker, en dus was het vooral eerst uitpakken en slapen. Vandaag zijn we lekker vroeg op gestaan. Na wat boodschappen gedaan te hebben, zijn we buiten gaan zitten. Daar wees mijn vader mij op een enorme struik Lantana, en niet lang er na vonden we dan ook onze eerste vlinder! 

Leuk! een dikkopje! Met wat hulp van buitenaf zou het mogelijk gaan om het groot kustdikkopje. Ik ben zeer blij dat we onze eerste waarneming al hebben!

Vannacht hadden we trouwens ook een leuke waarneming. Blijkbaar zit er bij ons ook een Muurgekko! Hij was snel, maar duidelijk herkenbaar. Ik ben benieuwt of we deze nog vaker gaan zien en op de foto kunnen vast leggen. 

Dan wat later zie ik weer een vlinder vliegen, dit keer op de bloemen bij ons aan huis. Het blijkt om een Kolibrievlinder te gaan, die door vliegt naar Lantana. Ik kreeg alle tijd om hem goed vast te leggen op foto. Ik heb ook mijn vader nog geroepen, maar die lag lekker te chillen op de bank onder de airco. 

Na meerdere foto's, ben ik naar binnen gegaan. Hier besluit ik ze meteen te kijken, en tot mijn grote verassing zat er een hele mooie tussen. Zo goed had ik hem eerder nog niet op de foto gekregen!

Dan besluiten we te gaan zwemmen. Mijn vader gaat niet mee, en dus lopen we met de handdoek op de arm richting het privé zwembad. We openen het hek, en nog voor ik het hek door ben, zie ik een Koningspage op Lantana. Ik keer me om, en loop zo snel als ik kan weer terug naar het huisje. "Oke! Change of plans" roep ik nog na.

Kort hierna keren mijn vader en ik samen terug naar de Koningspage, in de hoop dat deze er nog zat. We hadden geluk, er zaten er zelfs maar liefst vier bij elkaar. Ik zelf zag er twee bij elkaar vliegen, terwijl mijn vader er ook twee aan de andere kant gezien zou hebben. Na een poosje gaan er twee zitten, en we krijgen goed de kans om een paar mooie foto's te schieten. Ze waren eigenlijk best rustig!

Later ben ik toch nog even gaan zwemmen, en na het zwemmen loop ik nog even terug langs de Koningspage. Van de vlinders was geen spoor meer te bekennen, maar ik zag wel wat anders voorbij komen. Het lijkt een pijlstaart te zijn, en redelijk groot. De vlinders was echter te druk, en te snel. Dan hoor ik verder op parkieten geluid. Het was ons al opgevallen dat er veel parkieten rond om ons heen zaten, en dus ga ik op het geluid af. Ja! Gelukt, ik trek er een hoog in de boom aan, het blijkt de Monniksparkiet.

Leuke waarnemingen binnen de eerste 24 uur, en ik ben benieuwt wat we nog meer gaan zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to ea...