donderdag 27 juli 2023

Eindelijk de Monniksparkiet (Torrevieja)

Vandaag begon de dag met wat kleine boodschappen. Mijn vader bleef thuis, en dat was te merken. Toen we terug kwamen stond hij al bij de Lantana druk te fotograferen. Leuk! De Koningspage is op bezoek, en komt zelfs even in onze tuin.

Ik maak wat foto's en filmpjes, en na een lange tijd besluit ik dat ik genoeg martiaal heb geschoten. Het is tijd om ons op te gaan maken voor ons tripje van vandaag. 

Vandaag gaan we naar een park gelegen in het plaatsje Torrevieja. Hier ligt een speeltuin voor Deveny, en kan je heerlijk rondwandelen. Het park heet Parque de Las Naciones.

Daar eenmaal aangekomen, was het flink zoeken om onze auto te parkeren. Na ruim een 20 min lukte het dan ook eindelijk. Soms is dat echt een drama in Spanje, maar het park lijkt dit de moeite waard, en ons geduld word dan ook beloont. 

Nog voor we de auto geparkeerd hadden zag ik de Monniksparkiet al zitten in het gras buiten het park. Hebbes! Die staat op de foto, eindelijk! Niet perfect, maar ik heb hem. Het was dan ook wel duidelijk dat ze in dit park zaten, want eenmaal uit de auto hoorde je het gekwetter volop. 

En ja hoor, in het park duurde het niet lang voor we de eerste foto's hadden van de parkieten! Waar we hier de grootste moeite hadden, zaten ze hier heerliijk te eten in bomen, en kreeg je volop kans. Wat zijn ze leuk! We hebben dan ook vooral van de parkieten enorm genoten.

Hierna zijn we naar een terassje gedaan voor wat drinken, om hier later ook wat boodschappen mee te nemen. Hier had me vader gisteren op tafel een Geraniumblauwtje, dus die zat vandaag klaar met camera. Hij heeft wel het een en het ander zien vliegen, maar het is hem niet geluk. Ik daarin tegen had nog een Kaasjeskruiddikkopje op de foto, antans.. dat denk ik! 

Ook vandaag was weer een leuke dag, en we hebben de Monniksparkiet op de foto. Ik heb zelfs heel veel foto's van ze kunnen maken, zelfs erg dichtbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...