vrijdag 28 juli 2023

Leuk de dag beginnen (La Mata, Spanje)

Vandaag houden we een rust dag, dat betekent de zee, zwembad en vooral ook lekker in ons huisje. We hebben eigenlijk alles op loopafstand zitten, dus zat te doen. Het is hier elke dag boven de 30 graden, dus houden we ook regelmatig ons zelf rustig. 

Maar ons zelf rustig houden, betekent niet dat we niks zien. Sterker nog, de meeste waarnemingen hebben we juist bij ons eigen huisje. Gewoon pal voor de deur, zoals ook vandaag weer het geraniumblauwtje. 

Mijn vader zat lekker aan zijn koffie, toen hij het Geraniumblauwtje zat zitten voor onze tuin. Ik had me camera al in de aanslag klaar liggen, mijn vader moest echter nog naar binnen om hem te halen. Helaas miste hij daardoor zijn kans, en ik niet. 

Iets daarna zag hij weer wat op de Lantana, dat bleek te gaan om een Kaasjeskruiddikkopje. Die was niet te missen met open vleugels. Nog steeds een leuke waarneming, en deze had mijn vader wel. 

Daarna was het even stil met de vlinders, tot hij de Spaanse Koningspage weer op en neer zag vliegen door de straat. Deze ging niet zitten, maar de dag is nog niet voorbij. Gelukkig hebben we deze allemaal al goed vast kunnen leggen op de foto. Ondanks dat blijft het een prachtige vlinder. 

Iets daarna besluit ik toch maar een rondje te gaan lopen ondanks de hitte. Je weet immers nooit wat je nog meer kan aantreffen.  

Ik loop als eerste links van ons huisje naar het einde van de straat. Hier staan meerdere Lantana's, en ik had hier eerder al een dikkopje. Die zat er vandaag ook weer, ik verwacht ook weer het Groot Kustdikkopje. Dit keer zat deze wat meer open.

Iets verder op trof ik een Kolibrievlinder aan. Maar die was net zo snel weer weg, als ik hem zag helaas. 

De rest van de dag verloopt rustig. Al zag ik opnieuw het Gentiaan blauwtje toen ik nog een ronde liep richting het zwembad. Daarna zijn we een lekker frietje gaan eten bij een belgische frituur, en zijn we richting het roze meer gereden. Hier hebben we even een klein stukje in de natuur gelopen, waar het veel groener was als hier. Aldus zeker de moeite waard om nog eens terug te keren. Ik zag nog wel een blauwtje, maar die was me helaas te snel af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...