woensdag 12 juli 2023

Kort bezoekje aan Vranks

Vannacht was er flink wat onweer in het hele land, en dat was vandaag goed te merken. De dag start redelijk bewolkt en er staat een aardig zuchtje wind. Toch lijkt het wat te verbeteren met de zon, en dus trek ik er als nog even op uit. 

Vandaag leek het wel of de bruine Blauwtjes plaats hadden gemaakt voor het Icarus Blauwtje. Die zaten er vandaag meer als mijn laatste bezoek, al waren de blauwtjes wel erg rustig te noemen.

Als ik naar de Wilde Marjolein loop, valt mijn oog meteen weer op de Braamparelmoervlinder, die actief in de weer is op de bloemen. Daarnaast zie ik ook een Koevlinkje, en meerdere Oranje Zandoogjes. Deze lijken ook langzaam meer op gang te komen. 

Ook zitten er nog steeds veel Bruine zandoogjes, al zijn ze vandaag (zo lijkt het) minder actief. Ik tref ze vandaag vooral veel aan op Wilde Marjolein, en zo nu en dan zie je er een uit het gras omhoog stijgen. 

Ik hou mijn bezoekje vandaag kort, maar toch heb ik weer leuke waarnemingen gedaan vandaag. Het lijstje is weer als volgt. Braamparelmoervlinder, Icarusblauwtje, Bruin Blauwtje, Bruin Zandoogje, Bont Zandoogje, Oranje Zandoogje, Koevinkje, Geelsprietdikkopje. Zwartsprietdikkopje, Kleine Vuurvlinder, Klein Koolwitje, Klein geaderd Witje en nog een Atalanta. Ondanks de wind, en het iets rustiger was, toch nog een mooi lijstje voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...