zaterdag 15 juli 2023

Bezoekje Schlangenberg (Duitsland)

We hebben een heel leuk weekend op de planning staan, met vandaag op ons programma de Schlangenberg. Toch begon de dag wat teleurstellend met zware bewolking en wind. Gelukkig leek het in de middag wat op te klaren, en dus gaan we als nog richting de Schlangenberg. 

We parkeren onze auto aan de overkant van de weg. Ik duik vanaf hier meteen het veldje in. Hier tref ik de eerste vlinders aan. Zo zie zie een Icarusblauwtje, Bruin Blauwtje, Kleine Vuurvlinder en nog wat dikkopjes vliegen.

In het gebied zelf start ik met een Boswitje, die op de lege parkeerplaatsen zit voor het gebied. Het lijkt rustig te zijn vandaag, en dat verbaast me niks door de wind. Dan op het pad loop ik tegen een lichte vorm van Mud Puddling aan. Iets wat ik vaker waarneem in dit gebied! Ik heb het eerder gezien onder de boswitjes, dikkopjes en vandaag waren het blauwtjes. 

In her eerste veld zie ik verder weinig als wat Bruine Zandoogjes opvliegen en koevinkjes. Ik besluit hierop door te lopen naar de grote boom. Hier parkeren wij ons zelf zoals gewoonlijk, en genieten van wat lekkers.

Regelmatig breekt de zon door, maar de wind blijft aanwezig vandaag. Hierdoor zijn vlinders een stuk rustiger, maar fotograferen blijft een uitdaging. Het oogt dan ook rustig bij de Boom, maar het is bedrog. Eenmaal in het veld, zitten er zeker wel vlinders! en met een beetje geduld zie je ze dan ook echt wel op vliegen. Het duurt dan ook niet lang voor ik de eerste Zilveren Maan zie, rustig aan het genieten van een bloem. Ze zijn totaal niet druk vandaag! 

Kort er na zie ik ook wat Dikkopjes, enkele Bruine Vuurvlinders en een Kleine Parelmoervlinder vliegen. Terwijl ik probeer de vlinders op foto vast te leggen, vliegt er ook nog een gele Luzernevlinder voorbij. Ik besluit dan ook mijn aandacht op deze vlinder te vestigen. 

Na het fotograferen van de Gele Luzernevlinder, zie ik ook nog een sterk afgevlogen heideblauwtje rond vliegen en een dagpauwoog. Ik probeer nog het een en het ander te fotograferen, maar dan neemt de wind ineens extreem toe. Ik besluit even te gaan zitten bij de grote boom, maar de wind blijft maar toenemen. Er zijn wel flinke buien op gang gekomen wat dieper Duitsland in, en vragen ons zelf af of het nog zal verbeteren. We besluiten hierop maar gewoon richting huis te gaan, immers kunnen we hier zo vaak heen als we maar willen. Toch weer leuke waarnemingen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...