zaterdag 3 juli 2021

Gebirgsbach Rur (De Eifel, Duitsland)

Soms kan je tegen hele leuke verrassingen lopen, en dit was er duidelijk een van! We waren vandaag onverwachts in de Eifel terecht gekomen. Tijdens de rit had ik al mijn raam omlaag gedaan, en probeerde ik wat landschappen vast te leggen op de foto. Niet lang daarna hoorde ik wild water onder een brug vandaan komen. Ik vertelde Ronald dat er wild water was, die vervolgens zijn auto meteen ging parkeren op een parkeer plaats.

We stapte uit, en liepen op het water af. Bijna onwerkelijk, wat een kabaal en zo mooi! Er was een kleine waterval, en een behoorlijke sterke stroming! Het nodigde behoorlijk uit om langs het water te lopen, of juist omhoog verder te berg op. Maar hetwas al laat, en eigenlijk waren we alweer onderweg naar huis. We zijden meteen al tegen elkaar, "dit moeten we onthouden!" Want dit nodigde toch wel uit voor meer foto's, en verdere verkenning van het gebied! En aanzien we volgende week weer naar de Eifel gaan!

En zo maakte we foto's van het gebied, en probeerde we onze camera's uit op lange sluitertijden om het snelle water vast te leggen. Iets wat ik persoonlijk altijd al eens had willen doen! En nu was mijn kans eindelijk daar! En dat niet eens gepland, maar uit een zeer onverwachte hoek!

Samen liepen we over de weg om zo ook de andere kant te zien. En ook dat was weer een plaatje op zich zelf. Rustiger, maar zeker ook prachtig! Ik ben ook best benieuwt geworden naar de natuur hier, en dan met name vlinders. Ik moet de volgende keer eens goed mijn ogen de kost geven!

Helaas was het weer niet echt perfect voor vlinders, dus kan ik niet zeggen of hier ook nog leuke soorten vlinders te vinden zijn. Daar ben ik dan zeker ook wel benieuwt naar, vooral in het bos langs het water af. Voor ons een geheel nieuw gebied, en zeker niet de laatste keer dat we in de Eifel actief zullen zijn!

Na een poosje lopen we terug naar de auto, daar schieten we ook nog een enkele foto's van het mooie landschap! Een grote berg voor ons neus, met een mooi lijnen spel. Ronald zag het als eerste, hij heeft echt oog voor landschappen.Wat is het mooi hier, we kunnen er niet over uit!

Snel schiet ik nog wat plaatjes van de borden langs de weg, zodat ik een blog kan schrijven. En dan statten we terug de auto in, nog vol over dit gebied. We zijn blij dat ik me raam open had, en ik het water zo opgemerkt had!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to ea...