zaterdag 3 juli 2021

Monschau (De Eifel, Duitsland)

Al vroeg staan we we samen op, een drukke dag voor de boeg! We zitten samen aan het ontbijt als ik op mijn telefoon een berichtje zie over een natuur gebied in Duitsland. het zou niet zo gek ver weg zijn van de Schlangenberg, en daar zouden hele leuke soorten zijn waargenomen. Onze planning voor vandaag was dan ook om terug te gaan naar de Schlangenberg, maar na dit bericht ging dat anders verlopen, en hoe!

Later op de dag besloten we te vertrekken. Ook al was er onweer voorspelt, dat slaat ons niet meteen uit het veld! We besluiten ondanks de voorspellingen als nog te gaan, vooral ook om het gebied te verkennen. Volgende week willen we weer graag op pad gaan, en als dit gebied nou bevalt, dan hebben we iets voor volgende week! We starten de rit met prachtige landschappen zoals verwacht. Onze verwachting lag dan ook vooral op iets soortgelijks aan het gebied bij de Schlangenberg.

In de auto genoten wij van alles wat voorbij kwam, we kunnen hier beide dan ook zo enorm van genieten. Maar de bergen werden groter, de dallen dieper en de wegen steiler! Waar zijn wij heen gestuurd dan? Blijkbaar naar de bergen in de Eifel! Beide waren we enorm onder de indruk!

Terwijl het gebied mooier en mooier werd, werd het weer helaas steeds slechter. Toch was het voor ons niet verpest, wij weten waar wij naar toe gaan volgende week! Wat is het hier mooi, en niet eens zo ver weg vanaf Aken. De keuze is dan ook niet bepaald lastig waar heen te gaan! Het lijkt even of we op vakantie zijn, zo onwerkelijk en vooral niet verwacht!

We waren op weg naar een gebiedje, maar dat kregen we even niet gevonden. Overal waar we in gestuurd werden was het afgesloten. We besluiten dat dan ook later uit te zoeken, en nu vooral ergens onze auto parkeren bij een veldje met bloemen. Al snel hadden we iets gevonden, en parkeerde hier de auto. In het eerste veld zagen we al een enkele vlinders opvliegen, maar het was tevens ook nog verder aan het dicht trekken. Het zal je dan ook niet verbazen, dat die eerste druppels zich al snel lieten voelen. We besluiten terug te gaan naar de auto, en de bui even af te wachten. He leek mee te vallen, en na een klein half uurtje was het dan ook weer droog. Toch bleef het weer somber en was alles nat. Ik wist als de zon niet zou door breken, ik niet veel meer ging waarnemen.

Ik besluit toch nog het veld in te gaan, dan maar wat nat! Dat droogt wel op, en zo hebt toch nog een klein kansje vlinders te vinden in rust! Dat het een zoek klus zou worden, dat wist ik! Ik zag vooral veel nachtvlinders op vliegen, die trokken zich weinig aan van het slechte weer.

Al snel viel me oog op een parende zwart beertje, die zowel dag als nacht actief is. Leuke waarneming! Ook zag ik enorm veel slakken, maar die houden wel van dit weer! Die waren dan ook volop actief. Op een bordje in het gebied lees ik dat hier leuke bloemen te vinden zijn, enkele insecten en ook een zeldzame vlinder! Het zou gaan om de blauwe vuurvlinder, die wil ik wel! Maar besefte ook dat die kans vandaag er niet echt in zat.  

Iets later valt dan mijn oog eindelijk op een vlinder! Hij zat niet alleen mooi, en in rust maar was ook nog eens super vers. Het ging om een Klaverblauwtje. Daar nam hier dan ook ruim mijn tijd voor, ik wilde deze vlinder perfect op de foto hebben!

Samen lopen we nog wat rond, maar zagen verder geen vlinders meer in rust. Ronald dook nog op een enkele bloemen, en daarna hebben we samen besloten te vertrekken richting huis. Het was ook alweer laat aan het worden, en Ronald kreeg honger. Onderweg terug liepen we nog tegen een andere verrassing op (zie blog over de Rur)

Nou wij waren blij met deze tip vandaag! En hebben ondanks het slechte weer als nog enorm genoten, het meest nog wel van het landschap onderweg! We kunnen dan ook niet wachten om terug te keren, en het gebied goed te verkennen. Ik zou dus zeggen, word vervolgt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...