vrijdag 2 juli 2021

Terug naar Schlangenberg (Duitsland)

Vandaag stond onze dag weer in het teken van een bezoekje aan de Schlangenberg in Duitsland. Samen met Ronald trekken we er op uit tegen de late na middag, benieuwt wat we vandaag weer zouden aantreffen. Eenmaal aangekomen bij het gebied, begon onze dag precies zo als de eerste keer, meteen een dwergblauwtje voor de auto. Ik was er erg op gefocust om hem dit keer wel op de foto te krijgen! Maar ook dit keer ontsnapte hij weer aan het oog. Ze zijn ook zo klein!

Eenmaal aangekomen in het eerste veld, viel me op dat er minder leek te vliegen. Toch hadden we meteen prijs met het Tweekleurig Hooibeestje! Dat was een mooie start voor ons. Ook vlogen er weer verschillende blauwtjes, en dat bleef lastig in het hoge veld! Toch heb ik er een paar kunnen determineren. Zo zat er het Klaverblauwtje en wat Heide Blauwtjes. De meeste wisten mij te ontkomen, in vlucht zijn ze niet te determineren. En druk waren ze vandaag! Sommige vlogen in een rap tempo uit het oog.

We besluiten al snel samen verder te lopen, richting de berg zelf. Meteen viel ons op waarom het minder leek op het eerste veld. Ze hadden zich meer weten te verspreiden over het gehele gebied! Hierdoor werd het wel makkelijker om te vlinders te spotten langs de kant af. Het viel me ook op dat meerdere mensen het gebied bezocht hadden, sommige veldjes lagen nu volledig plat!

We besluiten een stukje verder te lopen, en tot mijn verbazing voel mij snel op dat de klaverblauwtjes en dwergblauwtjes op de pas zaten. Ze waren mineralen uit de bodem aan het halen! Ik zag mijn kans om het Dwergblauwtje goed op de foto te krijgen! We genoten weer volle bak samen, legde landschappen vast op de foto, bloemen en andere beetjes. Maar natuurlijk vooral vlinders!

Iets verder op rusten we weer wat uit op het bankje bij de boom. Ook daar vloog weer van alles voorbij! En voor ik het wist, zag ik mijn tweede Tweekleurig Hooibeestje! Deze was echter al weer wat afgevlogen, maar het blijven prachtige vlinders!

Ik besluit ook wat planten vast te leggen op de foto, leuk om toe te voegen aan de blogs, maar ook voor het kopje natuur gebieden. Tijdens mijn wandeling kom ik ook nog twee soorten Jacob vlinders tegen, en het metaalvlindertje vliegt ook volop. Vooral die is mooi in vlucht in de volle zon! Maar dat lees je al wel af aan zijn naam. 

Ik besluit mijn tijd te nemen bij het bankje, ik hoopte nog op een enkele andere vlinder soorten. Zoals o.a. verschillende parelmoervlinders, en zo ook verschillende vuurvlinders die het gebied kent. Helaas zaten deze er nog niet, wellicht later in het jaar wel. Wie weet gaan we nog eens kijken later.

Wat ik de vorige keer gemist had, waren toch wel de bijzondere bloemen die het gebied kent, en met name het Zink Viooltje, Dit keer nam ik de bloemen wel mee, en vond ik ook het Zink Viooltje langs het pad bij het bankje! Toch een mooi bloemetje om te zien en te fotograferen!

Na een tijdje rustig gezeten te hebben, begonnen we toch wel wat dorst te krijgen. Stom! We waren drinken vergeten mee te nemen. Dus liepen we rustig terug naar voren, om daar nog eens te genieten van wat er onderweg allemaal te zien was. Zo zagen we ook nog een groot dikkopje, en zag ik de Rotsridderwants.

Soms ben ik te gefocust op vlinders, en mis ik echt ook andere leuke dingen. Zoals o.a. de Rotsridderswants, leuk beestje om te zien! Helaas was die foto niet opper top geworden, maar wie weet kom ik hem vaker tegen nu. Ik mag wel zeggen dat ik het enorm getroffen heb met Ronald! Het is zo fijn samen op zoek te gaan naar de mooiste gebieden.

terug aangekomen bij de auto kijk ik nog een keer over het eerste kleine veldje, maar ik zie niks meer op vliegen. We besluiten samen de dag af te sluiten op zoek naar een supermarkt voor wat drinken. Maar het was weer genieten! En een enkele hele mooie foto's kunnen maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...