zaterdag 10 juli 2021

Monschau (Eifel, Duitsland)

Vandaag samen met Ronald terug gegaan naar de Eifel. We hadden een heel plan, maar die liep toch wel wat anders vandaag door omstandigheden. Ons eerste plan was om terug te gaan naar het water, en daar een route te lopen. We waren beide zo onder de indruk wat we daar hadden gezien. Maar we werden dit keer anders gestuurd, en dus zijn we meteen door gereden naar het eerste veldje bij Wüstebach.

Daar was het verschil meteen merkbaar! Nu vlogen er wel talrijk vliinders in het veldje. We pakte de koelbox, en zijn heerlijk aan het tafeltje daar gaan zitten. Terwijl Ronald wat zat te eten, ben ik langs het veld gelopen waar mijn oog op een Bonte beertje viel. Ik riep Ronald bij me, die was meteen enorm onder de indruk was van zijn kleurenpracht en tekening. Die pakte dan ook meteen zijn camera hem vast te leggen op de gevoelige plaat. Nachtvlinders kunnen onwijs mooi zijn, wat de meeste mensen niet verwachten..

Al snel viel mijn oog op vuur rode vlinders! Die vielen enorm op, vooral ook om de grote. Het bleek te gaan om de Grote Vuurvlinder en de Rode Vuurvlinder! Prachtige waarnemingen, en enorm mooi vooral de rode vuurvlinder die erg veel lijkt op de Morgenrood.

Na wat gegeten te hebben, besluiten we samen door te lopen naar het tweede veldje. Hier zien we vooral veel Koevinkjes vliegen en een paar Kleine vossen. Vooral de Kleine Vos zat prachtig om te fotograferen. Jammer is dat je deze vlinder ook steeds minder ziet in ons eigen land de laatste jaren.

Na het tweede veldje besluiten we wat dieper het bos in te lopen. Hier zien we geen vlinders, voornamelijk ook omdat het weer aan het betrekken is. Maar Ronald houd ook enorm van landschappen, en dus besluit hij een enkele foto's te maken van het bos. 

We besluiten na onze boswandeling door te gaan naar het Perlenbacktal. Dit viel echter zwaar tegen! wat we ook probeerde, we werden alleen naar in wegens gestuurd met een verbod bord. We geven het dan ook na een tijdje op, voornamelijk ook omdat er onweer buiten het gebied in trokken, Dus besluiten we vanuit hier terug te rijden naar het gebied waar we eerder het water gevonden hadden.

Eenmaal aangekomen bij het water, viel mij meteen op dat het water een stuk rustiger was als de week er voor. We parkeerde de auto, en liepen een stukje het bos in langs het water af. Al snel hadden we een plens bui te pakken, waardoor we besluiten te schuilen tot het voorbij was.

Natuurlijk wisten we beide wat de voorspellingen waren voor het weer, maar dat houd ons niet tegen! Dus na een poosje lopen we rustig samen verder langs het water af. Dit is ook echt een aanrader, wat is het hier mooi! Samen genieten we dan ook van het water, en maken we enkele mooie foto's.

Vooral Ronald schiet er op los. Hij ziet de mooiste plaatjes en andere dingen zoals padenstoelen in een boom. Het verbaast me hoe hij hier aanleg voor heeft, maar nog meer hoe hij van de natuur kan genieten net als mij. We genieten die dag dan ook samen volop, en balen alweer dat de dag voorbij vliegt.

Na een poosje te hebben gelopen langs het water af, besluiten we om te keren. Het gebied was wat drassig, en na een forse regenbui was dat er niet bepaald minder op geworden. Eenmaal terug gekomen bij de auto besluiten we nog wat verder te rijden langs het water af, ik hoop nog mooie dingen te zien.

Dat het idee om langs het water af te rijden anders verliep, werd ons al heel snel duidelijk. Voor ons hing een enorme onweer cell die er behoorlijk dreigend uit zag! Hierop besluiten we het te laten voor wat het is, en richting huis te rijden. Maar dit keer met een waarnemingen en foto's!


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...