zaterdag 24 juni 2023

Nog een rondje Schlangenberg (Duitsland)

Aanzien er veel vloog op de Schlangenberg tijdens ons laatste bezoek, wilde we graag het weekend er op terug. Echter pakte dit iets anders uit dan we gepland hadden. Er bleek namelijk een flinke scheur in onze auto ruit te zitten, waardoor we ons tripje wel moesten uitstellen.

Vandaag is het hopen dat de aantallen nog goed zijn aanzien we nog steeds in Juni zitten. Voor de gene die niet weten wat ik hiermee bedoel, de Juni Dip onder de vlinders. Dat wil zeggen de maand waar in minder tot geen vlinders vliegen. 

Bij aankomst word het wel meteen duidelijk dat er minder vlinders vliegen, maar het is ook weer niet extreem slecht te benoemen. Je ziet vooral dat er een switch gaande is in soorten, en dat de soorten die nu niet vliegen, zich opmaken voor een volgende generatie. 

Opvallend is wel de vele Zygaena Purpuralis/minos, een soort die veel lijkt op de Sint Jansvlinder en of de Sint Jacobsvlinder. Je kan ze met vele op een bloem aan treffen, soms wel met tien stuks en of meer! Een prachtig schouwspel om te zien. Dat geld ook voor het metaalvlindertje, maar in mindere maten.

De Zilveren maan lijkt bezig te zijn met zijn volgende generatie, die ontbreekt momenteel in het gebied. Daar in tegen zie ik nu wel de Kleine Parelmodervlinder rond vliegen. Ook het Tweekleurig Hooibeestje zie ik met regelmaat voorbij komen, samen met het normale Hooibeestje. 

En dan uit het niets zie ik een Konijn zitten in het veld een heel stuk verder op. Snel verwissel ik mijn lens, want ik zou hem graag vast leggen op de foto. Het is soms een heel gedoe en gesleep om meerdere lenzen mee te nemen, maar je weet nooit waar het goed voor kan zijn. 

Nog even loop ik een rondje naar achtere, daar vind ik twee Orchideen in bloei. Het zal dus wel niet lang meer duren voor dat je hier ook weer volop van kan genieten in dit gebied. 

Tot slot zag ik nog een boswitje, en verschillende blauwtjes met name het Klaverblauwtje en Dwergblauwtje. Nog eventjes en dan zijn alle soorten weer actief op de voorjaars soorten na. Al bij al was het als nog wel genieten, en het was prachtig weer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...