donderdag 29 juni 2023

Kijkje nemen op Vranks (Heerlen, Limburg)

Vandaag besluit ik weer eens een bezoekje te brengen aan het park hier aan huis. Niet mijn eerste bezoekje dit jaar, maar het eerste bezoekje was vrij slapjes. Wat wil je ook met zo'n natte lente als dit jaar!

Vandaag was het alles behalve slap, en dat was al snel te merken toen ik het park in liep. Er zag meteen al een hoop gefladder, toen ik dichter bij kwam bleken het vooral Bruine Zandoogjes te zijn. Ik tel er minimaal een 60 stuks, en ik weet zeker dat het er veel meer zijn als dat! Aldus een zeer goede start, en vooral ook leuk! 

Ik loop naar het veld boven op de berg, en vind daar mijn eerste andere waarnemingen. Zo zie ik Bruine Blauwtje, een Kleine Vuurvlinder maar ook enorm veel dikkopjes. Dikkopjes zijn ook leuk, maar niet te determineren even snel. Ik fotografeer er een paar van, en het blijkt te gaan om het zwartsprietdikkopje, en het geelsprietdikkopje. 

Ik besluit na een poosje verder het gebied in te lopen, en loop het heuvelachtig gebied uit naar beneden. Onderweg kom ik hele mooie fel roze bloemen tegen. Het blijkt te gaan om een Prikneus, en er zit een Smaragdgroefbij op. Een super klein beestje, maar ik heb hem goed op de foto kunnen krijgen!  

Op dit zelfde pad duurt het ook niet lang voordat ik de eerste Bonte zandoogjes zie van dit jaar. Veel meer tref ik hier nooit aan, dus loop door het volgende gebied in. Hier tref ik een Boom Blauwtje aan, maar besluit alweer snel om te keren vandaag. 

Maar leuke waarnemingen zag ik vandaag. Mijn lijstje aan soorten voor vandaag is als volgt. geelsprietdikkopje, Zwartsprietdikkopje, Bruin Zandoogje, Bont Zandoogje, Boomblauwtje, Dagpauwoog, bruin Blauwtje, Klein Koolwitje, Scheefbloemwitje en een Kleine Vuurvlinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...