vrijdag 30 juni 2023

Na een goeie dag terug naar Vranks (Heerlen, Limburg)

Vandaag ga ik terug naar het park, op zoek naar nieuwe vlinder soorten in het veld. Morgen beloofd een sombere dag te worden, dus ik neem het er vandaag extra goed van. De velden staan er goed bij, vol met wilde bloemen. Genoeg kansen dus op leuke soorten vlinders!

Vandaag ben ik nog eens aan het tellen geslagen met de Bruine Zandoogjes, en kom ik uit op een explosief aantal van 113 stuks! 

Hier zie je een van de veldjes waar ik graag hang. Het staat vol met bloemen zoals distel en wilde marjolein, een waar paradijs voor vele soorten. Het is dan ook in dit zelfde veld waar ik vorig jaar een Bleekblauwtje vond, en waar er later zelfs twee bleken te zitten! 

Ook vandaag zaten er weer andere soorten dan gisteren. Dat begon al goed met een Kleine parelmoervlinder die op mijn shirt ging zitten. Iets later in het veld kwam ik een tweede exemplaar tegen. 

Ook vandaag waren de soorten weer goed te noemen, en zelfs een paar andere soorten die ik gisteren niet zag! Een daarvan is het Koevinkje, een nieuw soort voor mij in dit gebied. 

Vandaag zag ik 2 Kleine Parelmoervlinders, 1 Atalanta, 113 Bruine zandoogjes, 1 Koevinkje, 4 Bruine Blauwtjes, 8 Bonte Zandoogjes, 1 Vuurvlinders, 1 Distelvlinder en 4 Boomblauwtjes.

Daarnaast zaten er natuurlijk ook wel tal van dikkopjes, maar die blijven gewoon lastig om allemaal juist te determineren. In ieder geval heb ik een Geelsprietdikkopje op de foto vandaag. En met deze aantallen hierboven, was het weer een super goeie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...