maandag 22 augustus 2022

Flamingo's spotten in Es Trenc (Mallorca, Spanje)

Wat een genot! Twee weken Mallorca Spanje, een droom komt uit! Vandaag bezoeken we het strand van Es Trenc, het zou een van de mooiste stranden zijn op Mallorca. Geheel zonder reden is het niet dat we dit strand bezoeken, naast vele vogels die hier te vinden zijn, kan je hier ook de Flamingo aantreffen in het wild! Het belooft een prachtige dag te worden, met geweldig mooie kansen!

Ik zelf had verwacht dat we pas de eerste vogels zouden zien als we van het strand af zouden komen, maar niks is minder waar! Nog voor we het parkeer terrein op komen, komen we langs het water, en spot ik de eerste Flamingo's al! Echt een goeie lens voor vogels en andere dieren heb ik niet, dus gebruik ik mijn macro lens 150mm, en ondanks dat is die nog prima gelukt!

Ook valt mij tal van andere water vogels op, maar we gaan nu eerste de blauwe warme zee op zoeken. Echt stoppen kan nu niet, en ik zelf ben ook wel benieuwt naar de heldere blauwe zee. Voor mij een eerste keer!!

Dat dit strand gezien werd als een van de mooiste stranden, dat werd ons heel snel duidelijk! Wat een drukte, en wat file voor het strand om je auto te parkeren! Het koste ons zeker een uur als niet langer voor we onze auto geparkeerd hadden staan. Onderweg ben ik een paar keer uitgestapt, omdat je pal door een natuur gebied heen rijd. Buiten hoorde je de Cicaden fel te keer gaan, of te wel grote krekels die veel kabaal maken.

Eenmaal aangekomen bij de zee, werd het wachten wel beloont. Wat helder, en wat blauw/groen! Zo prachtig en heerlijk warm om in te zwemmen. Eigenlijk had ik meer foto's moeten maken van de zee zelf, maar je weet echt niet waar je als eerste moet starten. Wil je de meeuwen fotograferen, de zee, de duinen en of wil je filmen? Ik kon moeilijk een keuze maken, ik wilde ook nog graag het water in! De dag dat ik terug ga naar dit strand, ga ik extra vroeg! Nog voor de zon opgekomen is, en dan ga ik hier enkele prachtige foto's schieten!

Na wat heerlijk zwemmen, en samen romantisch genieten word het tijd terug te keren naar ons hotel. Maar nog voor we echt terug rijden, gaan we nog eerst wat vogels spotten! Dus pakken we onze spulletjes op, en kijken nog heel even naar de brutale meeuwen. Onderweg fotografeer ik nog wat van de natuur als bloemen en planten, en natuurlijke zoutkristallen waar je langs af loopt. Er is genoegt te zien op Mallorca, overal waar je komt en kijkt! Ik kom dan ook echt tijd te kort om alles goed vast te leggen. Een zeer goed excuus om terug te gaan naar Mallorca! Ik ben ook echt verkocht van dit land!  Een kijkt!

Op de terug weg stoppen we langs de kant voor de Flamingo's en de watervogels die we eerder zagen. Ik neem hier dan ook rustig mijn tijd, en echt mijn momenten af. Ik kom hele leuke vogel soorten tegen, en soms ook nog best dichtbij! Als je ooit naar Mallorca gaat, dan is dit zeker een aanrader voor de echte vogel spotters! En ook heel goed te combineren, maar vertrek het liefst nog voor de zon op is om de drukte te mijden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...