zondag 31 juli 2022

Bezoekje aan Bronnen en Bronbos (Eys, Limburg)

Vandaag bezoeken we het gebied Bronnen en Bronbos in Eys. Hier zijn we al twee keer eerder geweest na de ontdekking van het Bleek Blauwtje op Vranks. Mensen in het veld spraken over dit gebied, en dat heeft mij nieuwschierig gemaakt.

We beginnen voor aan in het gebied, waar meteen al de eerste keizersmantels rond vliegen. keizermantels lijken het erg goed te doen in het gebied, we tellen er maar liefst zeven! 

Een stukje verder op treffen we een gehakkelde Aurelia aan om de stam van een boom. Terwijl ik deze sta te fotograferen, valt mijn oog op een andere boomstam. Hier zit het Klein Vliegend hert op, wat een goed begin van de dag!

Na het fotograferen van het Klein Vliegend Hert, kijk ik weer goed om me heen, met name op het Koninginnen kruid wat altijd erg in trek is bij verschillende soorten vlinders. Dan valt mijn oog op een klein vlindertje wat gaat zitten op Akkerdistel. Het is een Sleedoornpage! Wat een prachtig vlindertje, en wat een gave kleuren. 

Terwijl ik deze prachtige vlinder sta te fotograferen, zie ik nog een fotograaf rond lopen op zoek naar vlinders. Ik hint hem op mijn vondst en samen fotograferen we er stevig op los.

na een poosje ga ik nog op zoek naar andere vlinders en tref ik nog een Boomblauwtje aan, een gehakkelde Aurelia en een Atalanta. Met mijn hoofd blijf ik bij de Sleedoornpage, ik wil een perfecte foto hebben, en ga terug op zoek naar hem. Dan kom ik er achter dat er twee maar liefst zitten.

Ik fotografeer nog even door voordat we besluiten dat we het voor gezien houden vandaag.Het is mooi geweest voor vandaag, en we besluiten richting huis te keren.

Wat een prachtige vlinder, en voor mij persoonlijk een nieuw soort! Ik ben reuze benieuwt wat het gebied nog meer verborgen houd. Voor ons is dit zeker niet de laatste keer, we zullen hier nog vaak terug komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aurora borealis aan huis!

Als er iets was wat ik ooit eens graag wilde zien nog in mijn leven, dan was het wel het Noorderlicht! Maar dat ik het ooit zou waarnemen le...