zondag 28 augustus 2022

Vlinders gefotografeerd (Valldemossa, Mallorca)

Thuis hadden we al een hele planning gemaakt van wat we wilde zien op Mallorca, en Valldemossa stond heel hoog op ons lijstje. Dus vertrokken we op zondag op tijd richting valldemossa, om dit prachtig dorpje te bewonderen wat stamt uit de 14de eeuw. 

Waar alles op Mallorca heel droog oogde, was het stadje zeer goed verzorgt met bloemen overal. De huizen waren prachtig zoals we al hadden verwacht, en dus na een snel bezoekje aan de wc, zijn we gestart aan onze wandeling door het dorp. 

De vele winkels trokken ook hier mijn oog, maar tevens ook erg druk met het fotograferen van het gebied, wat is het hier prachtig mooi! Wie ooit naar Mallorca gaat, kan dit dit dopje zeker aan bevelen. Na een flinke wandeling, ruste we wat uit op een plein. Het kan hier behoorlijk omhoog lopen, en het is er bloed heet. Op het plein werden we beide verrast , want we bleken voor het huis te zitten van de wereld beroemde Frédéric Chopin! Je kon hier naar binnen, maar we genoten eigenlijk al enorm van waar deze componist ooit gewoond had. De gedachte dat zon wereld beroemde componist hier zijn werk schreef. Nou hij woonde in ieder geval prachtig!

Na een poosje zijn we rustig verder gelopen,langs bomen af met maderijen. Wat kan Spanje toch mooi zijn, en vooral anders als wat wij gewent zijn. Terwijl ik uit keek over deze bomen, en over het landschap zie ik een grote vlinder voorbij schieten. Dat leek sterk op de pasja vlinder! Ik schiet uit het niks snel wat foto's in hoop dat hij er op staat maar helaas. Gemiste kans! 

We besluiten weer even te gaan zitten op een bankje waar we deze vlinder zagen, in hoop dat hij terug zou keren. Ik kijk nog wat rond, maar terug kwam hij helaas niet. Ik ga naast Ron zitten, maar mijn oog valt al snel op kleine vlindertjes bij een boom en een struik met bloemen. Ik vergeet al snel wat ik zojuist gemist had, en ben blij toch wat vlinders te spotten. Ron laat me rustig mijn ding doen, terwijl ik probeer ze goed op foto vast te leggen, want ze zitten wat hoog. Het blijken Kleine Tijgerblauwtjes te zijn, hoe gaaf! 

Vanaf nu weet ik dat ik mijn ogen open moet houden. Het dorp staat vol bloemen incl Lantana, en dat trekt duidelijk vlinders aan. En hoe prachtig Mallorca ook is, het is er extreem droog, waardoor vlinder kansen op veel plaatsen weg vallen. Wie vlinders wilt spotten op Mallorca, moet vooral goed bij bloemen zoeken in tuinen, of in potten zoals hier ook op Valldemossa. 

Nadat ik rustig me tijd heb gekregen van Ron, besluiten we verder te lopen. We lopen langs huisjes af door de smalle straatjes, en ik fotografeer er op los.

Maar dan zien we een flinke daling, en we besefte beide dat als we die zouden nemen, dat we die zelfde weg ook terug omhoog moesten klimmen. Deze klim was extreem, en met deze hitte ook niet fijn. We besluiten daarop een andere kant te nemen, en zo terug te lopen anar waar we zo ongeveer gestart waren. 

Dan valt mijn oog op nog een vlinder, dit keer op bloemen die in een pot staan langs een winkeltje en een terrasje. Ik dacht dat het om de zelfde soort zou gaan als we eerder zagen, maar ik sluit het wel graag uit! daarnaast waren betere foto's nog steeds wel gewenst, want die andere zaten eigenlijk te hoog.  

Ik volg de kleine vlinder, en ik had geluk! Hij ging kort zitten op een Garanium, en dat was eigenlijk al een hele grote hint die niet meteen door drong. Het was een Geraniumblauwtje, wow! Van een afstandje lijken de beide vlinders wel wat op elkaar, maar na wat foto's was dit toch wel duidelijk een ander soort!

Valldemossa, wat ben ik blij dat ik dit plaatsje gevonden had op het internet! Vlinders zijn echt schaars op Mallorca, maar hier zaten ze! En het was ook nog eens een prachtig dropje om nooit meer te vergeten! Als ik Mallorca weer bezoek, ga ik hier zeker terug naar toe, en dat kan ik echt iedereen aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...