dinsdag 20 juli 2021

Bezoekje Eco Zone (Dongen, Brabant)

Het is prachtig weer, en de kleine heeft bijna vakantie. Dus besluiten we vandaag met de kleine naar de Eco Zone te gaan. Het gebied ligt vol met bloemen velden, en heeft ook een water speeltuin. Dus de koelbox mee, om daar lekker voor een paar uurtjes rond hangen en ik te fotograferen.

Bij aankomst zie ik meteen al volop witjes vliegen, veel meer dan ik tot op heden nog gezien had. Het heeft er veel schijn van dat de vlinders dit jaar later waren door het slechte weer. En vandaag zie ik volop witjes vliegen, waardoor mijn hoop op meerdere soorten groeit.

Ik start door te gaan lopen langs de paden, op weg naar de eerste grote bloemen velden. Al snel valt mijn oog op een Kleine Vuurvlinder, die bezig is op een stel witte bloemen.

Vandaag de kans om zelfs witjes te fotograferen! Wat normaal best lastig is, was vandaag juist makkelijk en had ik zelfs de keuze op welke bloemen ik ze het liefst zag. Dus gaat mijn voorkeur uit naar vooral de witte bloemen, en wacht ik rustig op de vlinders tot ze gaan zitten.

Na een stel foto's besluit ik weer verder te lopen richting het zandpad, waar de bloemen velden erg gunstig liggen voor vlinder fotografen. Onderweg kom ik nog meer Kleine vuurvlinders tegen, en zie ik twee Oranje Zandoogjes rond vliegen. Ze zijn tamelijk druk, dus sla ik ze over om later nog eens te proberen.

Dan valt mijn oog op kleine blauwe vlinders, het Icarusblauwtje! Ik blijf blauwtjes leuk vinden, maar ze kunnen ook erg druk zijn. Ik doe mijn best, maar echt lekker gaan ze niet zitten. Zo, ik heb mijn eerste rondje gehad, even kijken hoe het bij de rest gaat in de speeltuin. Hier neem ik een korte pauze, want het zonnetje schijnt fel!  

Na een korte pauze, heb ik mijn dorst gelest en weer fut om nog een rondje te doen. Nu zie ik een Atalanta, een Bont Zandoogje, en mogelijk een Dagpauwoog vlinder voorbij vliegen. Leuke waarnemingen, verrassend veel soorten ook vandaag! Ik besluit nog eens de zelfde route te lopen, en probeer bepaalde soorten nog beter op de foto te krijgen.

Na een poosje word ik het toch wel weer een beetje zat, de zon schijnt fel en dat haalt de energie toch wel uit je. Maar ik heb een enkele mooie foto's kunnen maken, en loop ik tevreden terug naar de speeltuin. Hier besluiten we in te pakken om richting huis te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to ea...