dinsdag 8 juni 2021

Naar het Park Glorieux (Dongen, Brabant)

Achter het voormalige Broederhuis Glorieux, en vlak aan huis. Ligt een prachtig park wat jaren lang verborgen heeft gelegen. Het was zo goed verborgen, dat ik er zelfs niet eens vanaf wist! En zelfs op de dag van vandaag, weet nog niet iedereen van het bestaan af! Zelf ontdekte ik dit park vorig jaar, en vanaf dat moment ben ik er dagelijks wel te vinden. Op zoek naar naar vlinders, libellen en andere insecten. En zelfs het ijsvogeltje vist hier graag naar zijn visje!

Jong geleerd is oud gedaan! Dit is mijn dochter van 7 jaar, en vandaag trokken wij er ook even samen op uit. Maar nog voor zij mee ging, ben ik eerst even alleen geweest terwijl zij op school zat. De dag begon met een enkele vogels. Zo zag ik een vink, een roodborst en.. wat vliegt daar? Oh... dat is jammer! De groene specht! Die zijn je nou altijd te snel af! Maar dan nog, het blijft een prachtige vogel om te zien. Iets verder kom ik in de boom een zwartkop tegen, en op de vijver zat een reiger te rusten in de zon. Wat een heerlijk weertje vandaag! De zon is er volop, en het is 26 graden! Soms is het even puffen, maar alles is beter dan die koude natte lente die we hebben gehad! 

In de middag ga ik samen met mijn dochter terug naar het park. beide onze camera's mee, op zoek naar de Vlinders en libellen. Mijn dochter wil nog steeds graag een libel fotograferen, maar die zijn nog best lastig voor haar. Maar deze gehakkelde Aurelia wilde wel even het zout van haar vingers af snoepen. En daar genoot mijn dochter natuurlijk volop van! Ja en mama ook! Tijd voor een foto!

Vlinders waren er vandaag redekijk aanwezig. Een Atalanta, Gehakkelde Aurelia, en meerdere bonte zandoogjes. Voor het park geen slechte verschijning! Het park word hier en daar behoorlijk goed bijgehouden, wat het soms lastig maakt voor de vlinders. Al wel ze weer wel graag brandnetels laten staan, en dat is weer te zien aan de vlinders die er wel zitten. Veel van die soorten hebben de brandnetel dan ook als waardplant, op een enkele na die je daar ook voorbij ziet komen.

Na het eten ben ik nog eens terug gegaan om de vlinders beter op de foto te krijgen. En voor betere foto's, ben je afhankelijk van de vlinders zelf en hun keuze waar ze gaan zitten.

Mijn ervaring heeft wel geleerd dat je het beste in de avond uren kan gaan. Is het dan wel niet om het licht, dan wel om de vlinders. Deze zijn in de wat latere avond uurtjes een stuk beter te vinden en fotograferen! Meestal gaan we op een bankje zitten, wachtend tot je vlinders ziet op vliegen. Zo zagen we vandaag ook nog een grote bonte specht voorbij komen, en nog een buizerd boven het hoofd. En al niet voor de natuur, de rust is hier ook heerlijk! In de avond schiet ik nog wat mooie plaatjes, en besluit het dan op te geven voor vandaag. Het warme weer is heerlijk, maar ook vermoeiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Staartblauwtje op Vranks

Het is weer even wennen om terug te zijn uit Spanje.Met alle aantallen en soorten die we daar hadden, word het hier wel weer even back to ea...