zaterdag 6 juli 2024

Vuurvliegjes vlak bij huis!

Vandaag las ik op facebook dat iemand vuurvliegjes in hun tuin hadden zitten in Heerlen. Ik twijfelde geen moment, en stuurde haar een bericht. Ik moest er achter komen waar, want dit is iets wat ik al heel lang graag eens wilde zien! 

Ik vertelde haar dat ik het idee had er vorig jaar al gezien te hebben aan de Zeswegen, maar dat ik vooral dacht dat ik gek word. Dat kon toch niet zo dicht bij huis? Maar daarop kwam het antwoord dat ik niet gek was, en dat zij aan de Zeswegen woonde! Oh wow.. Zo dicht bij?! En dus gingen we vanavond tegen half 11 op stap met de camera in de aanslag. 

Aangekomen in het gebied zagen we niks, en plofte we neer op een bankje dat in het park stond. Op google stond dat tussen 10 en 11 ze het meest actief waren, maar hier bleek dat niet het geval. Ze moeten hier wel zitten als zij ze ziet, tenzij zij ze gewoon ziet vliegen grapte we nog. Maar dan nog geen 20 min later, zien wij er toch echt een voorbij komen "Kijk! Daar gaat er een!" Vooral Deveny word meteen erg blij, en gaat er achter aan met haar telefoon. Het zijn net fairy's mam! Ik zeg ja daar komen ze ook wel vandaan vertelde ik haar. Na wat foto's en filmpjes gemaakt te hebben, zien we er steeds meer. Niet veel later zien we ook nog verschillende laven op de grond zitten, wat vrouwtjes blijken te zijn. Vooral mijn dochter geniet zichtbaar, en maakt foto's en filmpjes van de toch wel bijzondere waarneming. Wat een gave waarneming weer! En wat heeft Limburg toch veel verrassingen betreft natuur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...