dinsdag 9 juli 2024

Terug naar Silvretta!

 

Vandaag gaan we naar Silvretta, en dus gaan we al op tijd weg. Vandaag word het prachtig weer, met zo nu en dan een bewolkt momentje. Eigenlijk perfect weer voor vlinders, druk in vlucht maar met rust momentjes. 

Als eerste stoppen we weer bij bocht 22, daar waar het de vorige keer enorm goed was. Dat was toen zeker het geval, maar vandaag blijft het echter bij een schrale waarneming van een klaverblauwtje. We besluiten dan ook snel verder te rijden, op weg naar de top waar we onderweg nog genieten van de prachtige landschappen. Het valt me wel op dat het slapper is betreft vlinders. Zou dat komen door het slechte voorjaar? Hoop geven we zeker niet op, en enkele waarneming is er een! En zo rijden we door naar de top. 

Aangekomen op de top zien we dan de eerste vlinders. Het is niet extreem te noemen, maar het zijn er! Ik zie een paar erebia vlinders vliegen, en het Alpenhooibeestje! Yes, mijn eerste nieuwe soort van deze vakantie. En daar blijft het zeker niet bij! Want als we eenmaal aankomen bij het grote water, kom ik daar een woudparelmoervlinder op me af gevlogen! Hij was heerlijk rustig, en dus kon ik deze in alle rust fotograferen. Wat een waarneming, weer een nieuwe soort! We lopen wat verder rond, en ook Ronald die steeds meer kennis over vlinders begint te krijgen, spot langzaam de eerste blauwtjes. "Hey, hier zit een blauwtje" gaat het voor mij uit. Ik besluit deze van een afstand te fotograferen, en meteen valt mij iets op. Deze heeft witte vlekken? Ohhhhh dit is bijzonder, nu moet ik dichterbij zien te komen! Ja hoor, het betreft het Alpenblauwtje! Ik ben zoooo blij dat Ronald deze zag! 

We zagen meer blauwtjes vliegen, maar die waren tegen een helling toch echt te druk en sla deze dan ook over. Ik was ook best moe aan het worden, en waarom dat was kom ik later nog op terug. Met nog een Erebia, Zilvere Maan, Klaverblauwtje, Koninginnenpage, sluiten we deze dag af. We rijden door naar onze laatste bestemming waar we wat drinken en een lekker ijsje eten om zo door terug naar huis te gaan. Het begin is gemaakt! En hoe.. vooral dat blauwtje! Die heb ik echt wel aan Ronald te danken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...