zaterdag 2 april 2022

Koning winter is terug (Vijlenerbos, Limburg)

Waar het in andere delen van het land geen sneeuw meer zou vallen, zou er in Limburg nog wel sneeuw op het programma staan. En zo ontwaken we bij een prachtig wit landschap in Heerlen. Vandaag vertrekken we daarom ook in alle vroegte richting Epe, naar het Vijlenerbos. Vanaf hier willen we het mooie heuvel landschap op de foto gaan zetten, die bedekt ligt in een witte deken van sneeuw.

Dus rijden we vanaf Heerlen richting Epe, en komen onderweg al prachtige plaatjes tegen. Het viel wel meteen al op dat sommige delen net wat witter waren als andere delen, en dat ging soms maar om een 10 meter stukje bos. Onderweg waren we zeer onder de indruk, en hadden er dan ook geen spijt van zo vroeg te vertrekken voor deze wel heel bijzondere kans in de Lente.

Gisteren was het al genieten van de sneeuw, maar dat ik vandaag een nieuwe herkansing zou krijgen, had ik niet echt verwacht! Dit was dus extra genieten.

Onderweg kwamen we al de mooiste plaatjes tegen, maar toen we eenmaal het Vijlenerbos in reden, vielen onze monden open van verbazing. Hier lag echt heel veel meer sneeuw, en dan bedoel ik ook echt veel meer! We zijn daarom dan ook hier even gestopt om ook het bos gebied in te lopen. Vooral voor mijn dochter kon het feest niet op! Dikke sneeuwpret, en kon dus ook niet wachten om te mogen uit stappen!

Hier zijn we dan ook even te voet verder gegaan, even het bos in. Om hier te genieten van dikke laag sneeuw op de bomen en planten. Het was een waar genot om zoveel sneeuw te zien en te fotograferen. We nemen dan ook rustig onze tijd, terwijl Deveny de grootste pret had. Van haar mocht de pret dan ook nog lang door gaan, en bleef het liefste in het bos tot het laatste sneeuw gesmoten was!

Na een wandeling door het bos in, en vele foto's later besluiten we door te gaan de berg op. Om hier te genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels van Limburg. Wat een uitzicht hadden wij! Limburg blijft je verbazen als we kijken naar de natuur die het te bieden heeft!

Na een poosje op de heuvel gestaan te hebben, en volop foto's te hebben geschoten, besluiten we iets later Deveny te roepen om verder onze reis voort te zetten. We besluiten om onderaan de heuvel nog eens te stoppen, bij de ijscoboer van Epe. Hier schieten we nog een paar mooie foto's van wilgen,en wat bloemen in de sneeuw zoals Narcissen. Maar de kou ging ons letterlijk in de kleren zitten, en het was inmiddels ook al weer een uur of half elf. Tijd om de dag af te sluiten en lekker in de auto te kruipen met de verwarming op hoog! 

Heerlijk.. en zo kijken we ook terug naar deze verrassende dag, waarbij er uiteindelijk een dikke laag sneeuw op ons lag te wachten! En zo hebben we dat ook weer eens gezien en mogen mee maken in Limburg. Natuur hoeft lang niet alleen uit vlinders te bestaan, er zijn tal van mooie dingen te zien en te ontdekken in de natuur. En dan... NEEE! via mijn touch screen heb ik mijn camera blijkbaar op de laagste kwaliteit gezet die maar mogelijk is! Auw, dat is een harde les om je settings te locken nadat je ze gecontroleerd heb! Alle foto's hebben een kwaliteit als of ze uit een telefoon komen. Maar ondanks dat, hebben we een prachtige dag gehad, en onze kansen komen wel weer! Ze zijn in ieder geval goed genoeg voor een blog, en we hebben een filmpje!

Filmpje van winter in Limburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor het lapje gehouden door de Weerschijnvlinder

Ben ik even door het ooitje genomen! Weet je nog dat ik schreef over die ene dinsdag waar ik de Weerschijnvlinder zag, en de vele Mud-puddli...