x1.jpg

Kandoel, Dongen

Kandoel is geen natuur gebied, maar een afgelegen natuurtuin in het plaatje Dongen aan de Doelstraat in Brabant. De tuin behoord aan de vlinder werkgroep en natuurvereniging Ken en Geniet, en is vrij te bezoeken voor leden en niet leden van deze vereniging.

Het gebied is ideaal voor o.a. de vlinder fotograaf. Vlinders zoals het Hooibeestje, Kleine Vuurvlinder, Buin Blauwtje, Icarus Blauwtje, Dagpauwoog, Atalanta, Gehakkelde Aurelia, Kleine Vos, Citroen Vlinder, Landkaartje, Bont Zandoogje, Oranje Zandoogje, Bruin Zandoogje, en verschillende witjes kan je hier soms talrijk aan treffen.

Ook als je van juffers en libellen houd zit je hier goed. Aan de vijver kan je ze soms talrijk aantreffen. Om het nog mooier te maken, vind je hier ook nog een picknick tafel waar het ijsvogeltje soms pal voor je neus op een tak gaat zitten.

Naast vlinders, juffers en libellen kan je natuurlijk ook andere soorten insecten vinden zoals kevers, hommels en bijten etc. Een kleine waarschuwing voor bijen! achter in de tuin vind je bijenkasten. Het is dus verstandig hier afstand te bewaren van de werkbijen die aan en af vliegen. Op de website van Ken en Geniet valt dan ook te lezen dat de tuin vrij te bezoeken is, maar wel op eigen risico.

En dan tot slot vind je zowel voor als achter in het gebied ook nog twee vogel kijkhutten voor de vogel liefhebbers. Echter is de achterste vogel hut zover ik begrepen heb alleen vrij te bezoeken voor leden. Het is dus verstandig hier navraag over te doen mocht je een bezoek willen brengen aan de tuin. En mocht je graag lid worden van deze vereniging, die ook leuke tripjes kent. Neem dan eens een bezoekje aan hun website (klik hier)

IMG_4187 (2).jpg

C a n o n   e o s   4 0 D   |   S i g m a   A P O   M a c r o   F 2 . 8  |   Kandoel |  Bloemen