top of page
IMG_5199a.jpg

1 April 2022 - Dongen (Winter)

1 April | Was het afgelopen week prachtig lente weer met veel vlinders en 20 graden? Deze week is het hartje winter, met vrieskou en een pak sneeuw! Maart roert zijn staart, en April doet wat hij wil, en dat bewijst zich maar weer!

Op veel plaatsen ligt er al sneeuw op 31 Maart, maar bij ons is het wachten tot in de vroege ochtend van 1 April. Maar op het moment ik naar buiten kijk, zie ik ook hier flink wat sneeuw liggen! Ik breng daarop mijn dochter extra vroeg naar school, met mijn camera al in de aanslag. Vandaag ga ik winterse plaatjes maken, met als thema (hoe kan het ook anders) lente!

Haast is echter wel geboden, want de dooi heeft zich al ingezet. En als we gaan kijken naar vorige week, is dat natuurlijk helemaal niet raar. Het is eerder raar om te zien hoe groot het contrast is met deze week en vorige week! En dat is in mijn ogen wel een blog waard, ook al weet ik zeker geen vlinders te zullen aantreffen vandaag! Of je moet er met een beetje geluk een vinden..

Met mijn fiets bij me, verplaats ik me naar mijn eerste foto locatie van vandaag. Vlak bij school weet ik Zomerklokjes te vinden. Voorzichtig verplaats ik me tussen de bloemen, en zoek ik naar de perfecte bloem voor een foto. Terwijl ik foto's sta te schieten, word ik nog vriendelijk begroet door een man die zijn hond aan het uit laten is. Sommige mensen genieten zichtbaar van de sneeuw, waar andere er minder van kunnen genieten. Mijn keuze valt ook wel op warmer en zonnig weer, maar zo een dag sneeuw is wel leuk!

Op de fiets zoek ik naar bloemen in sneeuw, en maak enkele mooie foto's. Maar ik wil ook graag nog rustig wandelen in het park aan de Glorieux. Dus ga ik na een uurtje ongeveer naar huis, en zet ik mijn fiets weg om vervolgens te voet verder te gaan. Snel pak ik binnen nog mijn andere lezen er bij, leuk voor wat film opnamen.

Het park staat er prachtig bij! Hier kan je duidelijk zien hoeveel sneeuw er is gevallen. De dooi zet hier minder snel in als tussen de huizen, en dat geeft me iets meer tijd. Ook maak ik korte filmpjes, het blijft toch bijzonder na een hele warme week een pak sneeuw!

Onderweg in het park hoor en zie ik verschillende vogels. Ik hoor de Tjif-tjaf, een buizer en zie een specht en wat koolmezen actief in de weer. Ook aan bloemen vind je hier het een en het ander, en neem daarop rustig mijn tijd. Terwijl ik foto's maak, sneeuwt het zelfs nog lichtjes door. Maar duidelijk niet genoeg om de dooit tegen te gaan helaas.

1.jpg

Na een lange tijd mezelf opgehouden te hebben in het verborgen park, besluit ik naar huis terug te keren. Ik zet de verwarming wat hoger, en zet me foto's op de pc. Terwijl ik op warm, kriebelt het toch nog een beetje na. Een kans als deze krijg je niet elke dag, en dus besluit ik toch nog even terug te keren. Hier pak ik het park tegen over het verborgen park, en loop terug richting de volckaert, waar ik van morgen in alle vroegte gestart ben. Daar hoor ik blije kinderen in her park, die duidelijk van de sneeuw aan het genieten zijn. Het bleek te gaan om de klas van mijn dopchter, en zo liep mijn laatste bezoekje aan de sneeuw iets wat anders af. Ik maak wat foto's van de klas voor school en hou het daarmee echt voor gezien.

51973795832_77dd1812ba_h copy.jpg

Zomerklokje - Canon Eos 90D - Sigma 150mm APO Macro F2.8 - Dongen

bottom of page